Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-06@12:58:37 GMT

علت برکناری ناگهانی رهبر از دانشگاه آزاد چه بود؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۳۲۵۱۷

روز گذشته جلسه فوق‌العاده و فوری هیات‌امنای دانشگاه آزاد اسلامی با حضور علی‌اکبر ولایتی تشکیل و با تصمیم اعضاء فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه آزاد اسلامی عزل و طهرانچی به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شد. 

به گزارش صدای ایران از نامه نیوز، بلافاصله در فضای رسانه ای گمانه زنی هایی کلید خورد مبنی بر اینکه اختلافات میان فرهاد رهبر با علی اکبر ولایتی و تهرانچی زمینه ساز اتخاذ این تصمیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای رفع سئوالات و ابهامات افکارعمومی با حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به گفتگو نشستیم.

تغییر و تحولاتی را که در دانشگاه آزاد اتفاق افتاد، چه طور ارزیابی می کنید؟

موضوع داخلی است.

برخی رسانه ها به برکناری آقای فرهاد رهبر و انتصاب آقای طهرانچی رنگ و بوی سیاسی می دهند و حتی از واژه کودتا استفاده می کنند، نظر شما چیست؟

خیر، این طور نیست، موضوع مسائل داخلی است، یکی می آید و یکی می رود. از موقعی که نماینده مجلس شدم دانشگاه آزاد پنج رئیس عوض کرد. آقایان جاسبی، دانشجو، میرزاده، فرهاد رهبر و حالا طهرانچی در دوره ای آمدند مسئولیت گرفتند و بعد رفتند.

گفته می شود آقایان ولایتی و طهرانچی با هم علیه آقای فرهاد رهبر دست به یکی کردند، آیا این طور است؟

این حرف ها را متوجه نمی شوم. تصمیم هیأت امناست و ربطی به نظر یکی دو نفر ندارد.

شائبه دیگر آن است که چون آقای فرهاد رهبر رئیس ستاد انتخابات آقای رئیسی بود، با عزل او، قدرت آقای رئیسی در دانشگاه آزاد کم شد، این تحلیل را قبول دارید؟

اینها خیالبافی است. از این دست خیالبافی ها خیلی ها انجام می دهند. هیأت امنا اختیار دارد. مثلا در دولت آقای روحانی یک استاندار را بر می دارند و یک استاندار دیگر می گذارند، آیا این کودتاست؟ برکناری آقای سیف کودتا بود، به این معنا که آقای روحانی و آقای نهاوندیان به علت اختلاف با سیف علیه او کودتا کردند؟ خیر مسئله عادی بود.

اما گفته می شود متأثر از اختلافاتی که بین آقایان ولایتی و فرهاد رهبری بود، این برکناری انجام شد ...

همه می دانند بین آقای سیف و آقای نهاوندیان اختلاف بود. این هم از جنس آن مسئله است.

حکم آقای سیف تا پایان مرداد بود، یعنی خواه ناخواه تغییر می کرد

اما به هر حال زودتر به پایان رسید.

خودتان به شخصه تعجب نکردید از تغییری که در رأس دانشگاه آزاد اتفاق افتاد؟

خیر، من خیلی این اتفاق را مهم نمی دانم چون هر روز در روی یک پاشنه می چرخد بنابراین تغییر مدیران مسئله عادی است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: فرهاد رهبر دانشگاه آزاد علیرضا سلیمی نماینده مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۳۲۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران

درباره علل این سفر در شرایط کنونی با دکتر جعفر قنادباشی کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا به گفت‌وگو نشستیم.


پس از ماجراهای مقر موساد و ماجرای انتقال تروریست‌ها از اقلیم اصلاً تصور نمی‌شد هیئتی از اقلیم به تهران بیاید علت این سفر چیست؟ 
جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان هیچ‌گاه وارد روابط خصمانه‌ای که موجب قطع مراودات بشود، نشده‌اند؛ بنابراین این سفر تعجب‌آور نیست و در عرصه سیاسی عادی و در عرف مراودات دیپلماتیک می‌گنجد و با توجه به علت سفر و شرایط فعلی اقلیم کردستان، این سفر مورد اهمیت واقع شده است.

اقلیم کردستان در حال حاضر از دو نظر دارای شرایط ویژه‌ای است که ادامه حیات سیاسی این منطقه خودمختار را می‌تواند به مخاطره بیندازد و هیچ‌گاه تاکنون شرایط برای اقلیم بدین شکل نبوده است. نخست، اختلافات میان دو حزب اصلی بر سر انتخابات است که موقعیت حزب دموکرات را در خطر قرار داده است و بخشی از این دیدار برای کمک ایران به منظور حل مشکلات داخلی است. 

از طرفی، شرایط منطقه‌ای نیز اصلاً به سود اقلیم کردستان نیست و بارزانی‌ها به‌خوبی متوجه هستند ایران دست برتر را در منطقه دارد و می‌تواند برای حل مشکلات اقلیم کمک کند.

 با  توجه به سوابق حملات ترکیه و دست‌اندازی به شمال عراق و سوریه و امکان تکرار آن، این مسئله بارزانی‌ها را نگران می‌کند. ایران به‌عنوان همسایه‌ای مقتدر و با حسن‌نیت در توافق امنیتی با کشورهای مختلف از جمله عراق است و می‌تواند شرایط را برای همکاری با اقلیم فراهم کند. طبیعی است با توجه به این شرایط رئیس اقلیم در دشواری‌های داخلی و خارجی ایران را به عنوان طرف گفت‌وگو انتخاب کند.

آیا در این سفر، امضای قراردادهای بزرگ امنیتی اقتصادی در دستور کار قرار دارد؟
در حال حاضر شرایط برای توافق امنیتی بزرگ و قراردادهای اقتصادی-امنیتی جدی فراهم نشده و سخنی هم به میان نیامده است. البته همکاری‌های محدودی همواره وجود دارد. اقلیم، قابلیت‌های زیادی دارد و ایران نیز می‌تواند با همه کشورهای منطقه و عراق روابط تجاری خوبی برقرار کند، اما همواره همکاری اقتصادی ایران و اقلیم، در چارچوب خاص تعریف شده است که مسلماً باید در ماه‌ها و سال‌های آینده منتظر ورود به آن بود.

آیا ممکن است نزدیک شدن اقلیم به ایران روی قسد و کردهای سوریه هم اثرگذار باشد؟
هرگونه همکاری میان نیروهای منطقه‌ای می‌تواند تأثیراتی را بر گروه‌های مختلف داشته باشد، اما بازی با مهره‌ها در سوریه در چارچوب‌های دیگری حرکت می‌کند و مناسبات ما با اقلیم عمدتاً در پایان دادن به تحرکات مخالفان ایران از خاک اقلیم کردستان دارای اهمیت است و موجب ناامید شدن رژیم‌هایی خواهد شد که در حال بهره‌برداری از خاک کردستان علیه منافع جمهوری اسلامی ایران هستند.

در واقع تأثیرپذیری گروه‌ها در سوریه از روابط ایران و اقلیم غیرمستقیم است و با توجه به شرایط کنونی افزایش قدرت ایران و شرایط فعلی اقلیم ، تأثیر جدی بر گروه‌های کرد قسد ندارد، بلکه بیشتر از تحرکات حضور آمریکایی‌ها در منطقه اثرپذیری دارند و عمدتاً از ضعف حضور آمریکایی‌ها در منطقه متأثر خواهند شد.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران
  • سیل و بارندگی شدید در افغانستان ۱۴ کشته برجای گذاشت
  • طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود
  • کسب ۴ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • فیلم دردناک از خودکشی ناگهانی یک زن حین تیراندازی
  • نکونام قهرمانی استقلال را قطعی کرد (ویدیو)
  • اردوی جهادی دانشجویان دانشگاه آزاد گچساران
  • فیلم/ اشاره رهبر انقلاب به اعترضات دانشجویان دانشگاه‌های دنیا
  • نماهنگ جدید شریک جرم منتشر شد