Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@10:48:32 GMT

دانشگاه آزاد و تغییری غیرمنتظره

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۳۱۶۱۴

دانشگاه آزاد و تغییری غیرمنتظره

تهران- ایرنا- برکناری «فرهاد رهبر» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از سوی هیات امنای این دانشگاه، از دید برخی ناظران اختلافات در راس هرم مدیریت این مجموعه را آشکار می سازد.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری، روزنامه های امروز دوشنبه 29 مرداد ماه، افزون بر تغییر مدیریت دانشگاه آزاد، مسائلی چون اعلام وصول طرح استیضاح وزیر امور اقتصاد و دارایی و اظهارات تازه وزیر امور خارجه در مورد تعهدات عملی اروپا در برجام را مورد بررسی قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



** تغییری یکباره در مدیریت دانشگاه آزاد
برگزاری نشست اضطراری هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با دستور کار عزل رئیس این دانشگاه در روزنامه های امروز برجسته شد.
به نوشته روزنامه «خراسان»، روز گذشته پس از برگزاری جلسه فوق العاده هیئت امنای دانشگاه آزاد و در شرایطی که پیش از این هیچ صحبتی از برکناری فرهاد رهبر مطرح نبود، وی از سمت خود برکنار و محمد طهرانچی ، یکی از اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد به عنوان سرپرست این دانشگاه انتخاب شد.
روزنامه «آرمان» در گزارش خود نوشت: از زمانی که دکتر ولایتی در راس دانشگاه قرار گرفت، انتظار این بود که دامنه تغییرات مثبت وجوه متعدد را در بر گیرد. دکتر ولایتی نشان داده بود که به دکتر نوریان تمایل داشته است. این تمایل به نتیجه نرسید و فرهاد رهبر با سابقه ریاست بر دانشگاه تهران انتخاب شد. انتخاب رهبر به مثابه چهره‌ای نزدیک به طیفی که برادران دانشجو آن را نمایندگی می‌کردند، وقتی در سابقه امنیتی فرهاد رهبر ضرب شد، نتیجه آن شکل گیری فضایی در دانشگاه آزاد بود که کمتر کسی انتظارش را داشت. هر چند دانشجویانی که دوره مدیریت فرهاد رهبر بر دانشگاه تهران را تجربه کرده بودند، می‌توانستند انتظار داشته باشند.
در ادامه می خوانیم: فرهاد رهبر نشان داد که در استفاده از امکانات دانشگاه آزاد برای دیگر موارد غیر مربوط دستی قدرتمند دارد. او انتظار داشت سیاست‌هایش مورد وثوق و تایید هیات امنا هم باشد اما گذر زمان کم‌کم نشان داد که دلخوری‌هایی در کار آمده است. این دلخوری‌ها را می‌شد در برنامه روز گذشته دید؛ جایی که تنها برنامه معارفه دکتر محمدمهدی طهرانچی برگزار شد و نه تودیع فرهاد رهبر؛ او غایب سرشناس مراسم بود، هر چند که خبرنگارها هم غایب بودند اما داستان خبرنگارها چیز دیگری است.
روزنامه «دنیای اقتصاد» در گزارش خود به واکاوی دلایل برکناری رهبر پرداخت و نوشت: براساس گزارش‌ها ظاهرا اختلافات مدیریتی، تغییرات درتیم رسانه‌ای، اختلاف بر سر نحوه عزل و نصب‌ها در دانشگاه و عدم‌کاهش شهریه‌ها از دلایل اصلی برکناری فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه آزاد بوده است. با این اوصاف به‌نظر می‌رسد که اختلافات فرهاد رهبر با علی‌اکبر ولایتی به‌عنوان رئیس هیات موسس و هیات‌امنای دانشگاه آزاد جدید نبوده همچنان که از مدت‌ها پیش خبر‌هایی از وجود اختلاف میان علی‌اکبر ولایتی و فرهاد رهبر به گوش می‌رسید
در ادامه آمده است: . این اختلافات از زمستان سال گذشته اوج گرفت و حتی خبرهایی مبنی‌بر قهر فرهاد رهبر، حاضر نشدنش در محل کارش و استعفای او منتشر شد. اما این شایعات همان زمان ازسوی علی‌اکبر ولایتی تکذیب شد و او انتشار چنین اخباری را القای شبهه ازسوی کسانی که منافع آنان در دانشگاه آزاد اسلامی به‌خطر افتاده است توصیف کرد. اما حالا با برکناری ناگهانی فرهاد رهبر به‌نظر می‌رسد که تمامی آن اخبار درست بوده است.
این در حالی است که در گزارش روزنامه «کیهان» مساله برگزاری جلسه و برکناری رهبر کاملا عادی جلوه داده شده و برخلاف دیگر روزنامه ها از غیبت رهبر در این مراسم هیچ سخنی گفته نشده است.
کیهان چنین نوشت: جلسه فوق‌العاده هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با حضور اکثریت اعضاء تشکیل و پس از بحث و بررسی مسائل مدیریتی دانشگاه، از زحمات دکتر فرهاد رهبر تقدیر و تشکر به عمل آمد و دکتر محمدمهدی طهرانچی به اتفاق آراء به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شد.

**دوباره استیضاح
اعلام وصول طرح استیضاح «مسعود کرباسیان» از سوی رییس مجلس شورای اسلامی، پای وزیر امور اقتصاد و دارایی را هم به مجلس کشاند. روزنامه ها امروز به این موضوع پرداختند.
روزنامه «اعتماد» در گزارش خود نوشت: بالاخره استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام وصول شد تا نهایتا ظرف 10 روز آینده، این عضو کابینه حسن روحانی، در صحن علنی مجلس حاضر شده و پاسخگوی سوالات 33 نماینده‌ای باشد که باوجود رایزنی‌های فراوان همچنان پای حرف‌شان ماندند و امضای‌شان را پس نگرفتند.
در ادامه می خوانیم: هر چند در میان 290 نماینده مجلس، تفاوت دیدگاه درباره عملکرد کرباسیان در وزارت امور اقتصادی و دارایی بسیار است اما تقریبا همگی نمایندگان، همچون بسیاری از شهروندان و حتی دولتمردان معتقدند این روزها حال و اوضاع اقتصادی کشور خوب نیست. تفاوت دیدگاه نمایندگان اما آنجا نمود می‌یابد که گروهی مقصر وقوع مشکلات اخیر اقتصادی به‌خصوص در بازار ارز، سکه و طلا را مشخصا وزیر اقتصاد می‌دانند، بعضی معتقدند مجموعه عوامل داخلی و خارجی در وقوع این مشکلات دخیل بوده و گروهی از نمایندگان هم کرباسیان را فردی می‌دانند که قربانی شرایط نامساعد و اوضاع نابسامان اقتصادی کشور پس از خروج ترامپ از برجام شده است. هر چند این گروه سوم، اقلیتی کوچک را در مجلس تشکیل می‌دهند و به نظر می‌رسد سرنوشت کرباسیان در صحن علنی مجلس در گرو رای و نظر نهایی همان دو گروه اول است. البته در میان این دو گروه هم شباهت‌هایی دیده می‌شود اما تفاوت نظرشان، آن‌قدر اساسی و بنیادی است که آینده کاری وزیر اقتصاد را تعیین کند.
به نوشته روزنامه خراسان، طرح استیضاح وزیر اقتصاد در حالی در مجلس با 33 امضا اعلام وصول شد که تا چندی قبل از آن، این طرح 90 امضا داشت. بدین ترتیب کرباسیان با دو کارت زرد قبلی که از مجلس گرفته، باید خود را تا کمتر از 10 روز دیگر برای جلسه استیضاح آماده کند.
در سرمقاله روزنامه اعتماد هم می خوانیم: با اعلام وصول طرح استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست علنی روز گذشته مجلس، حالا صحبت از اینکه آیا مقصر ایجاد شرایط نابسامان این روزهای اقتصاد کشور لزوما وزیر اقتصاد است یا نه، به نظر می‌رسد نکته‌ای مهم در این بحث مغفول مانده است. به این اعتبار، موضوع بحث این نیست که آیا وزیر اقتصاد اختیاردار تام و تمام کلیه اقتصاد کشور است یا اختیاراتی محدود و مسوولیتی سنگین برعهده دارد، بلکه مساله این است که ...
مسعود کرباسیان اصولا هیچ برنامه‌ای برای اقتصاد کشور ندارد. به هر حال هر حوزه مدیریتی در کشور یک متولی دارد و انتظار مجلس این است که وزارت اقتصاد نیز در شرایط بد اقتصادی برنامه‌ای مدون ارایه دهد تا بعد بتوانیم با همفکری یکدیگر ایرادهای احتمالی آن برنامه را مرتفع‌ سازیم اما متاسفانه در این مدت شاهد هیچ برنامه‌ای نبودیم.
روزنامه آرمان در ستون «یادداشت روز» خود نوشت: نمایندگان مجلس باید پاسخگوی مردم و جامعه‌ای باشندکه به آنها رای داده‌اند و در حوزه‌های انتخابیه خود شرایط اقتصادی را برای مردم تشریح کنند. از جمله جهت‌گیری‌هایی که در این شرایط دنبال می‌کنند که البته واضح است که نیاز به توضیح و پاسخ ندارند، همین موضوع استیضاح وزراست، از این نظر که به خاطر شرایط اقتصادی، چنین مساله‌ای مطرح می‌شود و معطوف به کارکرد قوای مجریه و مقننه است و در برخی شرایط خاص به قوه قضائیه هم مربوط می‌شود. نمایندگان می‌دانند تصمیماتی که اتخاذ شده و به مورد اجرا گذاشته می‌شود، فرآیندی نیست که در یک وزارتخانه صورت گرفته باشد و حتی تصمیم خود دولت هم نیست بلکه فراتر از آن است، اما برای اینکه پاسخگوی بخشی از مطالبات مردم باشند، اقدام به استیضاح می‌کنند.

**اظهارات تازه ظریف در مورد اروپا
اظهارات تازه وزیر امور خارجه کشورمان در مورد اقدامات عملی اروپا برای تضمین تداوم برجام مورد توجه روزنامه ها قرار گرفت.
به نوشته روزنامه «دنیای اقتصاد»، وزیر امورخارجه ایران در تازه‌ترین اظهارات خود اقدامات کشورهای اروپایی برای حفظ برجام را کافی ندانست و گفت که اروپا هنوز آماده هزینه کردن برای توافق هسته‌ای نیست. محمدجواد ظریف گفته است آنچه اروپایی‌ها از زمان خروج آمریکا از برجام انجام داده‌اند، بیشتر اعلام موضع بوده است. همزمان معاون اول رئیس‌جمهوری ایران نیز با اشاره به اینکه اروپا متعهد به جبران شده است، اظهار کرد که اروپا اطمینان داده خروج برخی شرکت‌های خصوصی خود را از ایران با شرکت‌های کوچک و متوسط و راهکارهای پیش‌بینی شده، جبران می‌کنند.
به نوشته روزنامه «مردم سالاری»، با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها علیه ایران، اروپا تصمیم به مخالفت با این اقدام یکجانبه «دونالد ترامپ گرفت. اعضای اتحادیه اروپا به‌ویژه بریتانیا، فرانسه و آلمان در راستای حفظ برجام در جست‌وجوی راه‌هایی برای مقابله با تحریم‌ها و حفاظت از شرکت‌های اروپایی طرف معامله با ایران هستند، اما به گفته وزیر خارجه ایران اروپا هنوز برای هزینه کردن آماده نشده است، «محمد جواد ظریف» معتقد است که اراده سیاسی اروپا زمانی قابلیت پاسخگویی از جانب ایران را پیدا می‌کند که با اقدامات اجرایی همراه شود.
به نوشته روزنامه «جهان صنعت»، محمد جواد ظریف با اشاره به آخرین وضعیت اقدامات اروپا به منظور حفظ برجام و مقابله با تحریم‌های آمریکا گفت: از زمان اظهارات رییس‌جمهور درباره بسته اولیه‌ای که اروپایی‌ها به ایران ارائه دادند و پس از آن صحبت‌هایی که در وین و در جلسه کمیسیون مشترک وزرا داشتم، تاکنون اروپایی‌ها نکات جدیدی را مطرح و اقداماتی را که در دو حوزه مهم نفتی و بانکی انجام دادند، بیان کرده‌اند‌. وزیر امور خارجه کشورمان افزود: اروپایی‌ها برخی اقدامات عملی از جمله اجرایی کردن مقررات مسدود‌کننده و مجوز بانک سرمایه گذاری اروپا را انجام داده‌اند‌. وی تصریح کرد: از نگاه ما این اقدامات بیش از آنکه عملیاتی باشد اعلام موضع است، هر چند آنها حرکت رو به جلو داشته‌اند اما اعتقاد ما این است که اروپا هنوز برای هزینه کردن آماده نشده است‌.
روزنامه «جوان» اما در این ارتباط تیتر زد: «ظریف هم از اروپا ناامید شد». این روزنامه در گزارش خود نوشت: ظاهراً کم‌کم وزارت خارجه دارد به این حرف می‌رسد که نقش اروپا تنها معطل‌کردن ایران در اتخاذ واکنش مناسب مقابل تحریم‌های امریکاست. داور مسابقه‌ای را فرض کنید که مهاجم را ر‌ها کرده، دستان مدافع را در گوشه رینگ گرفته و در گوش او می‌خواند نگران نباش می‌دانم که مهاجم خطا می‌کند، تو فعلاً کتک بخور که روزی قرار است حریف عاقل شود. در واقع داور و مهاجم خطاکار تبانی کرده‌اند و هدف‌شان یکی است و تنها نقش‌هایشان متفاوت است. وزیر امور خارجه ایران هم بالاخره بعد از چند ماه تأخیر از آمادگی نداشتن اروپایی‌ها برای هزینه کردن در موضوع برجام سخن گفته است.
پژوهشم**9275**9279

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي بررسي روزنامه ها 29 مرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۳۱۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز عملیات هوشمند و فعال اقتصادی در کشور تشکیل شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته کرمان گفت: همانگونه که کشور ما در بخش نظامی پیشرفت کرده و می‌تواند عملیات وعده صادق را در یک اعلان رسمی انجام و به نتیجه برساند، باید در بخش اقتصاد نیز در همین تراز قرار گیرد.

وی با اشاره به اهمیت توجه دولت و دولتمردان به عملیات هوشمند و گسترده در بخش سامان دادن به اقتصاد کشور افزود: دولت، بانک مرکزی، وزارت امور خارجه و اقتصاد و بخش خصوصی باید در کنار هم قرار گیرند تا بتوانند اقدامات روشن و نقطه زن در داخل کشور علیه سوداگران اقتصادی و علیه دشمنان خارجی عملیاتی کنند.

وی گفت: باید با تشکیل مرکز عملیات هوشمند و فعال اقتصادی در کشور، رنج چند ساله تورم و کاهش ارزش پول ملی را به پایان رساند.

امام جمعه کرمان با بیان اینکه امروز خیابان‌های آمریکا و اروپا پر از نسلی است که آماده قیام همه جانبه برای دفاع از مظلوم هستند تصریح کرد: امروز نتیجه نامه رهبری به جوانان اروپا به نتیجه رسیده و جنبش دانشجویی با به دست گرفتن پرچم دفاع از مظلوم باعث شده دانشگاه‌های اروپا و آمریکا به دفاع از فلسطین قیام کنند.

حجت الاسلام علیدادی سلیمانی افزود: درست است که فلسطین و غزه زیر آتش قرار گرفته و تاکنون در این منطقه ۱۰۰ هزار شهید و مجروح تقدیم جهان اسلام شده است، اما دنیا باید خود را برای تحولات بزرگی که در آینده نزدیک اتفاق می‌افتاد و نتیجه آن به رسمیت شناختن کشور فلسطین خواهد بود آماده کند.

کد خبر 6095662

دیگر خبرها

  • اظهارات رهبر چین درباره اهداف سفرش به فرانسه
  • همه باید در قبال مسئولیتی که به ما سپرده شده است کار جهادی انجام دهیم
  • مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا
  • در حمله غیرمنتظره قسام 10 نظامی اسرائیلی زخمی شدند؛ امیدی به زنده ماندن4نفر نیست
  • نکونام قهرمانی استقلال را قطعی کرد (ویدیو)
  • 18 چرخ با ظاهری جدید و مدرن: ببینید چه تغییری کرده‌اند!
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» در دانشگاه آزاد ملارد طنین‌انداز شد
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • مرکز عملیات هوشمند و فعال اقتصادی در کشور تشکیل شود