Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@00:59:24 GMT

چرا فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه آزاد برکنار شد

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۲۲۲۹۷۵

چرا فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه آزاد برکنار شد

تهران- ایرناپلاس- شایعه رفتن فرهاد رهبر از دانشگاه آزاد، از اواخر سال 96 با انتشار خبری مبنی‌ بر استعفای وی مطرح شد. در آن زمان، دلایل رهبر برای استعفا، دخالت‌های رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد مطرح شد. اگرچه این خبر تکذیب شد، اما به شایعات مربوط به اختلاف رئیس دانشگاه آزاد با رئیس

اکنون با تشکیل جلسه فوق‌العاده و فوری هیأت امنای دانشگاه آزاد و برکناری فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه، مشخص است که این اختلافات چندان هم دور از واقعیت نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



** دو پادشاه در یک اقلیم نگنجند
انتصاب فرهاد رهبر به ریاست دانشگاه آزاد در همان ابتدای کار هم به نظر کمی عجیب می‌رسید. زیرا ولایتی و رهبر نگاه‌های خاص مدیریتی خاص خود را داشتند و تجارب مدیریتی آنها نیز حکایت از روحیه استقلال خواهی آنها در مدیریت داشت.
فرهاد رهبر سابقه ریاست دانشگاه تهران را در کارنامه داشت و موقعیتش در ستاد انتخاباتی رئیسی در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری در سال 96، طوری بود که حداقل وزارت علوم را در صورت ریاست‌جمهوری رئیسی از آن خود می‌دانست. از این‌رو شاید این فرد، ریاست دانشگاه آزاد را جای کوچکی برای خود می‌دانست، به‌ویژه آن که اختیاراتش در این جایگاه تام و کامل نباشد.

در سوی دیگر علی‌اکبر ولایتی قرار داشت که با توجه به جایگاه و حکمش، خود را در جایگاهی با اختیارات تام می‌دانست و نافرمانی از دستوراتش را برنمی‌تافت.
این اختلافات و تفاوت دیدگاه از همان ابتدا، خود را با دخالت‌های مکرر علی‌اکبر ولایتی در عزل و نصب برخی از مدیران دانشگاه آزاد نشان داد و به مذاق فرهاد رهبر خوش نیامد و دلخوری وی را در پی داشت.

نقش‌آفرینی رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد در برخی مواقع بیشتر شد و کار به برکناری اساتید و رؤسای برخی واحدهای دانشگاه آزاد کشید؛ کاری که حتی اگر به لحاظ قانونی، حقی برای رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد باشد، اما با توجه به جایگاه ریاست دانشگاه آزاد خلاف عرف می‌نمود.
این اتفاقها زمینه را برای برخی واکنش‌ها از سوی فرهاد رهبر مساعد کرد و شکاف بین رهبر و ولایتی را بیش از پیش عمیق کرد.

**اختلافات جدی بود
شواهد بسیاری از جمله استعفای فرهاد رهبر در اسفند ماه 96، نشان از دامنه اختلاف بین وی و ولایتی داشت. اگرچه در ابتدا ولایتی سعی می‌کرد اختلافات در بیرون سیستم بروز نداشته باشد و در درون بماند، اما اکنون با برکناری ناگهانی فرهاد رهبر عیان شد.

**ولایتی هوشمندانه عمل کرد
نگاهی به کش و قوس‌ها در یک سال گذشته و آنچه در دانشگاه آزاد گذشته است، نشان می‌دهد شاید ولایتی در آن زمان هوشمندانه عمل کرد، زیرا چنانچه در آن زمان فرهاد رهبر را برکنار می‌کرد، مسلماً بسیاری بر کارآمدی وی صحه می‌گذاشته، زیرا آن مدت کوتاه زمان مناسبی برای قضاوت در مورد کفایت رهبر نبود و از این نظر، رئیس هیأت امنا با انتقاد روبه‌رو می‌شد.

اما اکنون با گذشت یک سال از ریاست فرهاد رهبر و بروز برخی مشکلات در دانشگاه آزاد به نظر می‌رسد زمینه برای برکناری رهبر مناسب شده است.

**زمینه‌سازی برای برکناری فرهاد رهبر
شاهد این مدعا، مصاحبه روز گذشته روزنامه فرهیختگان با حمیدرضا مقدم‌فر مشاور فرهنگی رئیس هیأت‌ مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی است که در آن به عدم‌ رضایت دکتر ولایتی از وضع موجود و انتظار تحول اساسی از دانشگاه آزاد اسلامی اشاره شده است.

مقدم‌فر دلایل ناکارآمدی رئیس دانشگاه آزاد را کندی روند به‌کارگیری افراد مؤمن و انقلابی در بدنه دانشگاه آزاد اعلام کرده و تلاش برای رسیدگی به وضعیت معیشتی پرسنل را ناکافی دانسته است. براساس اظهارات وی، نشانه‌هایی وجود دارد مبنی‌ بر اینکه کسانی که در فتنه 88 اقدامات مشکوکی انجام داده‌اند و حتی در قوه قضائیه پرونده‌هایی دارند، در حال بازگشت به دانشگاه آزاد اسلامی هستند. این در حالی است که برخی معتقد بودند رهبر عذر بسیاری از افراد فعال در مجموعه دانشگاه آزاد را به دلیل گرایشهای سیاسی‌شان خواسته است.

فرهاد رهبر که اول مرداد 96 با تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی، به‌عنوان رئیس قطعی دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شده بود، امروز 28 مردادماه 97 از سوی هیأت امنای دانشگاه آزاد برکنار شد و محمدمهدی طهرانچی سرپرستی این دانشگاه را برعهده گرفت؛ رییس سابق دانشگاه شهید بهشتی که پس از حضور ولایتی در دانشگاه آزاد به عنوان رییس دانشگاه آزاد استان تهران فعالیت می کرد.

گزارش از حسین جمشیدیان
**اداره کل اخبار چندرسانه‌ای**ایرناپلاس**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي دانشگاه آزاد فرهاد رهبر ولايتي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۲۲۲۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان

مردم چاد امروز پای صندوق‌های رای می‌روند تا اولین رئیس جمهور خود را پس از حاکمیت نظامیان بر این کشور انتخاب کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، « اردیس دبی» پس از 30 سال تکیه زدن بر صندلی ریاست جمهوری چاد، در اردیبهشت 1400 هنگام بازدید از واحدهای ارتش که مشغول نبرد با شورشیان شمال این کشور بودند، کشته شد. پس از آن شورای انتقالی متشکل از افسران بلندپایه تشکیل شد و ژنرال « محمد ادریس دبی» پسر رئیس جمهور را به عنوان رئیس جمهور موقت چاد انتخاب کردند.

مردم چاد امروز پای صندوق‌های رای می‌روند تا رئیس جمهور جدید کشورشان را انتخاب کنند.

درهای حوزه‌های رای گیری ساعت 7 صبح به وقت محلی به روی 8 میلیون و 500 هزار نفر دارای شرایط رای دادن گشوده می‌شود و آنان تا ساعت 17 عصر فرصت دارند رای خود را به صندوق‌ها بریزند.

به نوشته روزنامه القدس العربی، در این انتخابات « محمد ادریس دبی » رئیس جمهور موقت، « البرت باهیمی » نخست وزیر سابق به همراه هفت نامزد دیگر با هم رقابت خواهند کرد.

چاد پس از رئیس جمهور مقتول به کدام سو می‌رود؟

نظامیان آرای خود را دیروز به صندوق‌ها ریختند و پیش بینی می‌شود نتایج اولیه انتخابات در 21 آوریل و نتایج نهایی آن در 5 ماه می اعلام شود.

چنانچه هیچ یک از نامزدها بیش از 50 درصد آرای لازم برای ورود به کاخ ریاست جمهوری را بدست نیآورند، انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد و دو دوم انتخابات ریاست جمهوری در 22 ژوئن سال جاری میلادی برگزار می‌شود.

انتخابات ریاست جمهوری چاد امروز درحالی برگزار می‌شود که احزاب مخالف و شماری از تشکلات مدنی آن را تحریم کرده‌اند. آنها معتقدند «دبی» و متحدانش بر نهادهای مهم حاکمیتی سیطره دارند و این موضوع می‌تواند بر سلامت و شفافیت انتخابات تاثیرگذار باشد.

کارشناسان ناظر بر تحولات چاد پیش بینی می‌‎کنند محمد ادریس دبی با کسب بیشترین آراء به کاخ ریاست جمهوری راه یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در شاهرود
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن کارکنان و اساتید
  • دانشگاه آزاد اسلامی برگزیده استان فارس در حوزه اسناد و املاک شد
  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد
  • جلسه کمیسیون دائمی هیأت امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد
  • قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی: چک‌های بی محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد وجود ندارد
  • اساس و توسعه هر کشور، توجه به آموزش و پرورش و تربیت نسل جوان است
  • نکونام قهرمانی استقلال را قطعی کرد (ویدیو)